Over de Sprong

Openbare basisschool de Sprong telt dit schooljaar zo’n 95 leerlingen, en een team van 7 leerkrachten. Onze naam “de Sprong” dateert uit 1977, toen 2 scholen gingen fuseren en zich vestigden in het huidige pand aan de Marterlaan. De naam verwijst naar de reeën die in grote getale op de Veluwe voorkomen. Zij leven in herfst en winter vaak in groepen die “sprongen” genoemd worden.

Onze school is ontstaan uit een samenvoeging van de Prof. Hugo de Vriesschool uit de Stationsstraat en de Jac. Gazenbeekschool uit de Limburg Stirumstraat. In 1977 werd de nieuwe school gehuisvest in een nieuw pand aan de Marterlaan. In 1985 werden de kleuterscholen ‘t Kwetternest en De Ukkehut opgenomen binnen dit gebouw, zodat er één openbare basisschool ontstond. Sindsdien is de Sprong uitgegroeid tot een eigentijdse openbare basisschool die stevig verankerd is in het maatschappelijke leven van Lunteren.

We doen volop mee aan alle activiteiten die plaatsvinden in dit mooie Gelderse dorp. Zo bezoeken verschillende groepen het Lunters Museum en doen we natuurlijk mee met het lokale Schoolvoetbaltoernooi (waar we regelmatig goed ‘scoren’). Maar de leerlingen van de Sprong zetten zich ook regelmatig in voor andere goede doelen. Een voorbeeld daarvan is dat wij meedoen aan Wandelen voor Water

Sinds 2012 werkt de Sprong samen met BSO de Supersprong. Na schooltijd, op roostervrije dagen en in vakanties worden kinderen opgevangen in ons eigen gebouw. Voor meer informatie klik op BSO de Supersprong.

Ons schoolgebouw aan de Marterlaan is kindvriendelijk ingericht. Alle lokalen zijn voorzien van computers en moderne digitale schoolborden. We beschikken over veel ruimte rondom het gebouw voor sporten en spelen. In de centrale ruimte ‘De Zevensprong’ kunnen we theatervoorstellingen en andere gezamenlijke activiteiten doen.