Een smaakreis! Daar werd mee begonnen. Niet alleen over smaak praten, maar vooral kijken, ruiken, voelen en proeven. Proef je het verschil tussen een doppinda en een pinda uit een zakje? Zeker, die uit het zakje heeft een zoute smaak. Zo kwamen ook bitter, zoet, zuur en umami aan bod. In groepjes gingen de kinderen aan de slag. Samen het recept lezen, tomaten, uien, paprika‘s en appels snijden, brood verkruimelen, eieren breken, enzovoort. Voordat je begint moet je natuurlijk eerst het recept lezen (= een aandachtspunt voor de volgende keer). Reacties van de kinderen na afloop: ‘Ik heb voor het eerst een tomaat gesneden’ of ‘Ik heb plezier gehad’ of ‘Ik heb fijn samengewerkt’. Samen een maaltijd bereiden, is na afloop ook samen opruimen. Dat ging prima. Deze kookworkshop was er opgericht geen voedsel te verspillen. Alle kinderen hebben als aandenken een schort gekregen. Deze kookworkshop is mogelijk gemaakt door de Rabobank en Heel Veluws Catering. Morgen wordt er door de kinderen geproefd. U komt toch ook om 13.45 uur proeven?