NatuurWijs in het bos

Wat een heerlijke ochtend in het bos en wat hebben we veel ontdekt !

Zo konden we duidelijk de wortels van de bomen zien waardoor ze stevig staan en kunnen groeien. Ook hebben we geleerd dat sommige bomen een jasje van mos hebben die hen beschermt. Daarnaast zijn sommige bladeren onder in een boom met stekels, zodat ze niet worden gegeten door de dieren terwijl hoger in de boom de bladeren mooi rond zijn.

Wat eten de dieren en wat eten de mensen uit het bos? Hoe smaken walnoten en hoe smaakt bramenjam? Duidelijk werd dat smaken verschillen en niet iedereen hetzelfde lekker vond. 

Dieren hebben een schutkleur zodat ze niet zo opvallen. De kinderen mochten zoeken naar de egel, de eekhoorn en de rups, die de bosjuf had meegenomen. Het was nog best lastig maar gelukkig zijn er goede speurders en konden de dieren weer mee met de juf!

Welke dieren kun je vinden in de boom en onder de bladeren of schors? Hoe leuk om deze spinnen,  kevers,  pissebedden,  slakken en wormen eens goed te bekijken met een vergrootglas! En wisten jullie ook al dat een pissebed net als een kangoeroe de kleintjes in de buidel op de buik dragen?

Wat hebben we veel geleerd, ontdekt, gemaakt en geproefd! En wat een mazzel met het weer! 

We verheugen ons nu al op de volgende keer dat we op stap mogen met de bosjuf!