Leuke voorleesboeken

Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Voorlezen is ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het (jonge) kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. Dit zijn een aantal leuke voorleesboeken voor 4 tot 10 jaar:

Charlotte Dematons: ‘De gele ballon’

Een gele ballon, een blauw autootje, een fakir en een gevangenisboef gaan op reis in dit grote zoekprentenboek. De reis gaat door diverse werelddelen en landschappen, in telkens nieuwe, de fantasie prikkelende combinaties. Vanaf 4 jaar.

Thé Tjong Khing: ‘Waar is de taart?’

Prentenboek zonder tekst over twee muizen, die de taart van meneer en mevrouw Hond stelen. Die zetten meteen de achtervolging in! Een boek dat eindeloos zoekplezier geeft. Vanaf 5 jaar.

Kerstin Zabransky: ‘Een jaar voorbij’

In dit grote, kleurrijke prentenboek komen de twaalf maanden voorbij. De prenten tonen twaalf keer dezelfde locatie die door het jaar heen steeds verandert. Zo worden kinderen uitgedaagd veranderingen in de natuur te ontdekken en gericht naar de prenten te kijken. Vanaf 5 jaar.

Dagmar von Cramm: ‘Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen’

Heb je trek in pompoensoep, een zelfgemaakt ijsje of aardbeientaartjes? Kijk in welk seizoen je bepaalde recepten kunt maken. Met voor elk seizoen een gedicht, vertelplaten en weetjes. Met veel tekeningen. Vanaf 6 jaar.

Aaron Reynolds: ‘Hannes Hunebed, scharminkel uit de steentijd’

Ben jij een liefhebber van de Waanzinnige Boomhut , het Leven van een loser en Geronimo Stilton? Dan smul je zeker ook van dit hilarische stripboek over holbewoner Hannes en zijn belevenissen in de prehistorie. Vanaf 7 jaar.

Ingrid Vandekerckhove: ‘De bende van Zeus’

Als Rea net een baby heeft, komt mevrouw Orakel op bezoek. Zij vertelt altijd de waarheid en kan de toekomst voorspellen. Geen wonder dat mensen nogal eens bang zijn voor haar woorden. Hangend boven de wieg van Zeus doet ze een voorspelling over de toekomst van de kleine godenbaby. Vanaf 8 jaar.

Tonke Dragt: ‘De brief voor de koning’

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur. Het verzoek dat hem wordt gedaan, blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven… Vanaf 10 jaar

Manon Sikkel: ‘Is vriendschap 4ever?’

Ik heb een fantastisch leven vind ik zelf. Ik ben waanzinnig aardig, superslim, razend grappig, megagetalenteerd en super populair. Ik heb twee vriendinnen: Cato en Sofie. Of moet ik zeggen: ik hád twee vriendinnen? Ooit hebben we elkaar beloofd om altijd vrienden te blijven, maar dat was vorig jaar. Dat was vóór er een jongen in mijn leven kwam. En liefde zo weet ik, is niet voor eeuwig. Maar vriendschap vraag ik mij af is. Is vriendschap 4ever? Vanaf 10 jaar.